Pri kúpe klimatizácie je najdôležitejšia montáž

Keď nočná teplota neklesne pod 20 stupňov, nie je nič lepšie, ako si oddýchnuť v príjemne vychladenej obývačke či spálni. Moderné klimatizácie sú úsporné, tiché a dizajnové. Na trhu nájdete širokú ponuku klimatizačných jednotiek, ktoré splnia aj tie najnáročnejšie požiadavky.

Výber klimatizácie však predstavuje len polovicu úspechu na ceste k optimálnej klíme vo vašom interiéri. Tou druhou je kvalitne prevedená montáž. Profesionálna montáž klimatizácie znižuje riziko nesprávneho zapojenia a zvyšuje životnosť vnútornej aj vonkajšej klimatizačnej jednotky.

Klimatizácia od Smartsystems v moderne zariadenom rodinnom dome.

Ako vybrať vhodnú klimatizáciu

Ste rozhodnutí pre kúpu klimatizácie? Využite jej potenciál naplno. Počas chladných jarných či jesenných dní oceníte možnosť kúrenia. Ak máte doma alergika, skvelým pomocníkom bude čistenie vzduchu pomocou ionizátora. Pri výbere klimatizácie sa zamerajte okrem dizajnu a ovládania na tieto parametre:

  • výkon (v závislosti od plochy a umiestnenia),
  • energetická spotreba,
  • hlučnosť,
  • spôsob filtrácie,
  • doplnkové funkcie ako ionizátor alebo plazmová filtrácia.

Náš tip: Invertorová klimatizácia vám v porovnaní s bežnou klímou so stálymi otáčkami prinesie energetickú úsporu až do 40 % ročne. Tento typ klimatizácie udržuje v miestnosti požadovanú teplotu pomocou sofistikovaného prúdenia vzduchu, ktoré sa prispôsobí aktuálnej potrebe.

S výberom najlepšej klimatizácie v Nitre vám radi poradíme. Kontaktujte nás a dohodnite si termín bezplatnej obhliadky. Vy nám poviete požiadavky a očakávania, my vypracujeme komplexný návrh klimatizácie na mieru. Osobné obhliadky sú možné v Nitre a okolí (až do 100 km). Predbežnú cenovú ponuku je možné vystaviť aj na základe fotografií a dispozičného plánu priestoru.

Dôležitý krok k dlhodobej spokojnosti – odborná montáž klimatizácie

Rýchlo, odborne, precízne. Kvalitná montáž klimatizácie spolu s pravidelným servisom predstavuje základ pre dlhoročnú bezproblémovú prevádzku. Pri obhliadke naši skúsení technici navrhnú vhodné umiestnenie vonkajšej a vnútornej klimatizačnej jednotky. Zároveň vyhodnotia najlepšiu možnosť na pripojenie k elektrickej siete aj spôsob vedenia kabeláže, potrubí a odvodu kondenzu.

Ako sa pripraviť na montáž klimatizácie

Špeciálna príprava nie je potrebná, najmä ak montáž prebieha počas stavby domu/v holobyte. Pri montáži v obývanej domácnosti by mal byť priestor určený na umiestnenie klimatizácie voľne prístupný. 

Ak máte v okolí miesta montáže sedačku či skrinky, odporúčame ich posunúť alebo prekryť plastovou fóliou. V bytovom dome potrebujete na montáž súhlas nadpolovičnej väčšiny vlastníkov bytov. Susedia určite ocenia, ak ich o termíne montáže budete informovať vopred.

Naši technici sa vždy snažia upratať po sebe priestor. V závislosti od dohodnutého spôsobu vedenia kabeláže a potrubí, najmä pri zasekaní do steny, však môže pri montáži dôjsť k zvýšenej prašnosti.

Ako prebieha montáž klimatizácie

Prvým krokom je najčastejšie prierez stenou smerom von a umiestnenie konzoly pre vonkajšiu jednotku. Nasleduje vnútorná konzola, uloženie kabeláže a potrubí, príprava na odvod kondenzu. 

Po umiestnení vonkajšej a vnútornej klimatizačnej jednotky ich technik prepojí. Po zapojení je potrebné odvzdušniť celý systém a skontrolovať tesnenie. Nasleduje vpustenie chladiva. Až potom je možné pripojiť klimatizáciu k zdroju elektriny.

Odborná manipulácia, správna postupnosť a precízne prevedenie jednotlivých krokov pri montáži klimatizácie sú obzvlášť dôležité. Znižuje sa riziko nesprávneho umiestnenia, zapojenia a poškodenia klimatizačnej jednotky.

Montér montuje klimatizáciu - Smartsystems

Súčasťou odbornej montáže je záverečná inštruktáž

Po zapojení a kontrole klimatizácie vám technik vysvetlí, ako vašu novú klimatizáciu bezpečne používať. Ukáže vám funkcie a možnosti ovládania. Vysvetlí, kedy a ako je potrebné vykonávať pravidelný servis. Zároveň vám odovzdá protokol a záručný list.

5 dôvodov, prečo využiť na montáž klimatizácie služby profesionálov:

  • odborná montáž predlžuje životnosť klimatizácie,
  • nesprávne a neodborné umiestnenie môže byť doslova životu nebezpečné – hrozí pád klimatizačnej jednotky alebo poškodenie fasády,
  • skúsení technici ušetria váš čas – vedia, ako rýchlo a správne zapojiť systém chladenia,
  • znižuje sa riziko nedostatočného spádu kondenzu, nesprávneho zapojenia či poškodenia jednotlivých dielov klimatizácie,
  • na montáž klimatizácie máte záruku – pri neodbornej montáži záruka zaniká.

Rozhodli ste pre kúpu a montáž klimatizácie? Na nás sa môžete spoľahnúť. Už viac ako 10 rokov vám ponúkame profesionálne poradenstvo, návrh, realizáciu aj servis klimatizácie v Nitre a okolí. Kontaktujte nás ešte dnes a získajte cenovú ponuku na mieru.