Ako sa nepopáliť pri výbere klimatizácie

Nezáleží na tom, či bývate v byte alebo dome, kvalitné ovzdušie v interiéri počas horúcich letných dní určite oceníte. Príjemná klíma 24 hodín denne výrazne zvýši kvalitu vášho života. Poradíme vám, na čo sa zamerať pri výbere klimatizácie. Zistíte tiež, ako spoznáte profesionálneho predajcu.

Žena zapína klimatizáciu od smartsystems tabletom.

Klimatizácia – aké typy poznáme?

  • mobilná klimatizácia
  • nástenná klimatizácia

Na prevádzku mobilnej klimatizácie stačí zdroj elektrickej energie a okno, cez ktoré sa hadicou odvádza teplo smerom von. Tento typ klimatizácie predstavuje najmä dočasné riešenie na rýchle ochladenie vzduchu počas letnej sezóny. Okrem zvýšenej spotreby energie k jeho nevýhodám patrí aj vyššia hlučnosť.

Efektívne, ekonomické a funkčné riešenie pre dosiahnutie príjemnej klímy v interiéri predstavuje z dlhodobého hľadiska nástenná klimatizácia.

Staršie typy nástenných klimatizácií so stálymi otáčkami spotrebujú v porovnaní s modernou invertorovou klimatizáciou až o 50 % viac energie. Kvalitná invertorová jednotka dosahuje rovnaký tepelný komfort a udržiava požadovanú teplotu adaptívnym prispôsobením prúdenia vzduchu.

Výber klimatizácie do interiéru

Ak práve premýšľate nad kúpou klimatizácie, prinášame vám základný prehľad parametrov, na ktoré by ste sa mali zamerať.

Výkon klimatizácie a energetická trieda

Výkon klimatizácie vyberajte podľa plochy, ktorú potrebujete efektívne schladiť. Nenechajte sa zmiasť – nižší výkon neznamená automaticky nižšiu spotrebu energií. Informáciu o spotrebe energie vám napovie energetická trieda.

Klimatizácie novej generácie Aura Cool od Electrolux v energetickej triede A++/A+ sú výborná voľba pre váš domov. 

Biela klimatizácia AuraCOOL 12 od smartsystems

Hlučnosť klimatizačnej jednotky

Nielen počas spánku dokáže byť hlučná klimatizácia rušivá. Nízka hlučnosť vnútornej, ale aj vonkajšej klimatizačnej jednotky, predstavuje dôležitý faktor pri výbere klimatizácie.

Filtračný systém a doplnkové funkcie klimatizácie

Kvalitná klimatizácia dokáže pomocou filtrácie zo vzduchu odstrániť alergény ako peľ či prach aj znížiť výskyt vírusov a baktérií. Zdravú klímu v interiéri podporia aj doplnkové funkcie ako plazmová sterilizácia či ionizátor. Informujte sa u nás o dostupných doplnkových funkciách a smart riešeniach pre zvýšenie komfortu bývania.

Klimatizácia – úžitkové riešenie alebo luxusný dizajnový kúsok?

Na trhu nájdete veľké množstvo klimatizácií v rôznych cenových hladinách. Ako si vybrať? Záleží len na vás, či hľadáte praktické riešenie alebo originálny dizajnový kúsok prepájajúci funkčnosť s luxusom. Najpredávanejšie klimatizácie na svete – LG ponúkajú riešenie pre každého. Cenovú ponuku a profesionálne montovanie klimatizácii v Nitre vám zabezpečia naši odborní technici.

Ako sa nepopáliť pri výbere klimatizácie?

Pri výbere klimatizácie je potrebné zohľadniť viacero faktorov. Patria medzi ne najmä vaše očakávania, priestorové usporiadanie bytu či domu a cenové rozpätie, ktoré môžete do kúpy a odbornej montáže klimatizácie investovať. 

Aby ste sa nepopálili, odporúčame konzultovať výber klimatizačnej jednotky s profesionálmi. Nebojte sa pýtať, čítajte recenzie, požiadajte o ukážky realizácii a ak potrebujete poradiť s výberom, obráťte sa na nás. Prípadne máme pre vás pripravené najčastejšie otázky a odpovede pri výbere klimatizácie, ktoré by sa vám mohli hodiť.